Информация
Информация
Сиела
Колибли
Сиела
Кибеа
алекс софт
Колибри
Новини
Как да избегнеш драконово проклятие

Как да избегнеш драконово проклятие

0 гласа
Корична цена: 10,00лв.
Цена: 9,00лв.
 

Описание

 Ще може ли Хълцук да намери противоотрова срещу смъртоносния Боцко Злобни и да се пребори със Смъртозъб? Ще надмогне ли брадвата на Норбърт Откачалски, за да стане ОТНОВО герой? Научете всичко това от тази забавна и необикновена история за деца.

Основа:13 см
Височина:20 см
ISBN:9786191503445
Тегло:0.2 кг
Език: Български
Корица: Мека
Брой страници: 244
Година на издаване: 2014
Издателство:КОЛИБРИ
Категории: За деца и юноши, Книги

Ревю на sokrat.bg

Как да избегнем Драконово Проклятие е четвъртата книга от поредицата Как да тренираш своя Дракон – хроники на приключенията и злополучията на Хулцук Ужасни Хадок Трети, докато той се опитва да премине входния тест на своя Викингски Клан, племето на Косматите Хулигани. Тестът се изразява в залавянето и тренирането на дракон. В това свое четвърто ужасно смешно приключение, Хълцук трябва да спаси своя най-добър приятел Рибоног от ужасна драконова болест. Единственото лекарство е рядко срещано и почти невъзможно да се открие... картоф. Но къде ще намери такова нещо Хълцук? Той ще трябва да се измъкне от ужасна морска напаст, да се бие със Смъртозъб и да надхитри откачените Хулигани, ако иска да стане Герой...отново.
Изпълнен с действие сюжет, умопомрачителен хумор, остроумен диалог и креативни черно-бели илюстрации правят приказката изключително вълнуваща.

Цитати

„Безобразно смешен и изобретателен... много привлекателен роман... Трудно е да се надмине такава история заради истинското забавление  и запомнящите си, по-големи от живота и различни персонажи...”
Аманда Крейг, The Times

„Настолна книга, бликаща от добри шеги, смешни илюстрации и драматични сцени, абсолютно чудесна.”
Гардиън

„Ако все още не сте открили Хълцук, вие пропускате едно от най-големите изобретения в модерната детска литература.”
Джулия Екълшеър, Детски редактор в Гардиън

За автора

Кресида Коуел (р.1966) е израсла главно в централен Лондон. Завършила е Английска литература в Оксфорд, Графичен Дизайн в Сейнт Мартин и има Магистърка степен от Брайтън. Кресида обича да илюстрира собствените си произведения, но също така обича да пише книги, които други да илюстрират и то с неподозиран и вдъхновяващ успех. Тя е написала и илюстрирала осем книги от поредицата за Хулцук. Те стават истински хит благодарение на смесицата от детски хумор и сюблимна проза. Как да тренираш своя Дракон е издадена на над 30 езика. Кресида е носителка на наградата на Нестле за Детска Книга от 2006 г.
Живее в Хамърсмит със съпруга си, трите им деца и две котки.

Коментари за книгата

Книги от същия автор
  • Как да си дресираш дракон
  • Как да станеш пират
  • Как да говорим драконски
  • Как да дръпнем дракон за опашката
  • Как се справя героят със смъртноопасните дракони