Информация
Информация
Колибри
Сиела
БГ Книга
Егмонт
Бард
Новини
Музикотерапията в социалната практика

Музикотерапията в социалната практика

0 гласа
Корична цена: 20,00лв.
Цена: 18,00лв.
 

Описание

От древността до наши дни музикотерапията е развивана и прилагана под една или друга форма почти непрекъснато. Няколко са факторите, определящи атрактивността на музикотерапията. За повечето хора идеята за музикална терапия е нов и непознат метод, който предизвиква любопитството им.

Основната идея при съвременната музикотерапия е употребата й като спомагателно средство, а впоследствие и като основен лечебен метод в третирането на психиатрични пациенти. Постепенно сферата на приложение се разширява. Функциите й не се изчерпват само с лечебното въздействие. Със същия успех музикалната терапия решава педагогически, психологически и социални задачи, което я налага като подход, все по-често използван в социалната практика и в педагогическите области.

Основа:16.2 см
Височина:23.3 см
Тегло:0.42 кг
Език: Български
Корица: Мека
Брой страници: 256
Година на издаване: 2015
Издателство:ВЕДА СЛОВЕНА - ЖГ
Категории: Психология, Специализирана литература, Приложна психология

За автора

Д-р Биляна Валериева е музикален терапевт и педагог. Възпитаник е на Софийския Университет, където придобива бакалавърска степен по музикална педагогика, магистърска степен по инструментално изкуство и педагогика (цигулка), а по-късно защитава докторат по музикална терапия. От 2008 година е преподавател в катедра "Музика" и води лекционни курсове по "Музикотерапия" и "Методика на музикалното изкуство".

Провежда музикотерапевтични сесии с деца и възрастни от 2007 година, а от 2011 година дейността е насочена основно към прилагането на музикотерапия при деца със специални потребности.

 

 

Коментари за книгата

Закупилите тази книга, купуват също
  • Модел за езиково и креативно развитие на 2-10-годишни деца
  • Педагогическо образование на родителите
  • Въздействие чрез взаимодействие. Програма за възпитателна работа с деца до 3-годишна възраст
  • Поведенчески проблеми при аутизма
  • Енциклопедия на чувствата. Как да управляваме чувствата си
  • Родители и деца - трудните взаимоотношения