Информация
Информация
Жанет 45
Hybrid books
Колибли
изток-запад
Колибри
Новини
Как да създадем ум – твърда корица

Как да създадем ум – твърда корица

1 гласа
Корична цена: 25,00лв.
Цена: 22,50лв.
 

Описание

В своята книга ученият, изобретател и футуролог Рей Кърцуайл разкрива механизмите, чрез които работи мозъкът, и очертава насоките, които ще доведат до създаването на свръхинтелект.

„Има области в научната работа, както ще видим в изложението на тази книга, които са били изследвани от различни страни от чистата математика, статистиката, електроинженерството и неврофизиологията; в които всяко едно понятие получава различно название от всяка група, а важната работа се утроява или учетворява, докато друга важна работа изостава, защото в дадена област липсват резултатите, които вече са станали класика в друга.

Тъкмо тези гранични региони предлагат най-богатите възможности за квалифицирания изследовател. Те са същевременно и най-неподатливите към утвърдените методи на масовата атака и разделението на труда.

Един метод, който съм използвал в собствената си работа, за да противодействам на засилващата се специализация, е да събера експертите, които съм набрал за даден проект (работата ми по разпознаване на реч например включваше специалисти по речта, лингвисти, психоакустици и експерти по разпознаване на шаблони, без да споменаваме компютърните учени), и да насърча всеки от тях да преподаде на групата своите методи и терминология. След това изхвърляме цялата тази терминология и създаваме своя собствена. И неизменно откриваме метафори от една област, които решават проблемите в друга”.

Основа:15 см
Височина:22 см
ISBN:9786191526734
Тегло:0.6 кг
Език: Български
Корица: Твърда
Брой страници: 368
Година на издаване: 2015
Издателство:ИЗТОК ЗАПАД
Категории: Науки, Книги

Коментари за книгата

Книги от същия автор
  • Как да създадем ум - мека корица