Информация
Информация
Сиела
Колибли
Сиела
Кибеа
алекс софт
Колибри
Новини
Пътуване до Края на света. A Journey to the World’s End

Пътуване до Края на света. A Journey to the World’s End

0 гласа
Корична цена: 19,90лв.
Цена: 17,90лв.
 

Описание

През декември 2014 г. заедно с експедиция на Българския антарктически институт популярната писателка Людмила Филипова се впуска в далечно пътуване, за да опознае Антарктида. Как изглежда последният девствен континент на планетата ни? Какви тайни крие и защо това място е толкова важно за бъдещето на човечеството?

По време на престоя си на Антарктида Филипова се изправя пред най-различни предизвикателства, но същевременно е очарована от дивата природа и суровата красота, която я обгръща.

Историята в творбата обаче не е просто обикновен пътепис. Книгата е и разказ за пътуването към себе си, към останалите, както и за това как да разгърнеш своите неподозирани сили.

Двуезичното издание с текст на български и английски е допълнено от близо 500 страхотни фотографии – почти всички са направени от Людмила Филипова с изключение на 16, които са предоставени от членовете на българската експедиция, с която писателката пътува.

Едновременно с издаването на „Пътуване до Края на света” започва и кампания, вдъхновена от книгата и по идея на Людмила Филипова. „След видяното и преживяното на Антарктида реших да инициирам проект, който да помогне на нас, хората, да осъзнаем важните неща в настоящето си и да съхраним бъдещето си”, споделя писателката.

Предложението й е под българския храм на Антарктида „Св. Иван Рилски” да се постави времева капсула, в която за следващите 50 години да се затвори най-дългото писмо от днешните хора за утрешните. Целта на авторката е да провокира хората да се замислят за опазването на природата.

Всеки, който желае думите му да пропътуват във времето, ще може да се включи с предложение, мъдрост и полезно знание. Това може да стане, като влезе в сайта на кампанията и изпратите своето послание.

Те ще се събират от 2 април до 30 септември 2015 г. След това ще се обработят, качат на подходящ носител и поставят във времевата капсула в Антарктида.

Основа:16 см
Височина:24 см
ISBN:9789542714613
Език: Български, Английски
Корица: Мека
Брой страници: 320
Година на издаване: 2015
Издателство:ЕГМОНТ
Категории: Пътуване, Книги

Коментари за книгата

Книги от същия автор
  • Анатомия на илюзиите
  • Мастиленият лабиринт
  • Стъклени съдби
  • Аномалия
  • Печатна грешка
  • Червено злато
  • Смисълът
  • Където се раждат ангелите
  • Войната на буквите