Информация
Информация
Хермес
Обсидиан
Фабрика за книги
Ибис
Новини
The Shade of the Moon. The Last Survivors #4 (Сянката на луната)

The Shade of the Moon. The Last Survivors #4 (Сянката на луната)

0 гласа
Не е налично

Описание

КНИГАТА НЕ Е В НАЛИЧНОСТ!

 

“Сянката на луната” – (THE SHADE OF THE MOON) e  четвъртата книга от поредицата на Сюзън Бет Пфефър “Последните оцелели” – (“The last survivors”), където акцентът е поставен върху случващото се със света след сблъсъка на астероид със луната, приближил орбитата и до земята.
В първата книга “LIFE AS WE KNEW IT” е представена историята на Миранда Евънс разказваща за опустошителните преживявания на семейството и в Пенсилвания, под формата на записки в дневника и. Във втората книга – “Мъртвите” ( “THE DEAD AND GONE”) акцентът е поставен върху Алекс Моралес и неговото семейство в Ню Йорк. В третата книга, “Светът в който живеем”,  (THIS WORLD WE LIVE IN), двете семейства се събират, след като  Миранда и Алекс се влюбват. Сега в “Сянката на луната” (THE SHADE OF THE MOON), историята продължава в Тенеси, където Миранда и Алекс живеят в бедния  град Уайт Бърч (White Birch), а по-малкият и брат Йън живее с мащехата си Лиза и сина и Гейб, в “квартал” с името Секстън. Милиарди хора са загинали през четирите години след като астероидът се е блъснал в луната, а светът който е останал, по нищо не прилича на предишния.  В четвъртата част, акцентът е поставен върху разцъфващата любов между Йън и Сара, дъщерята на новия лекар  и борбата на Йън да запази своето сигурно място, без да предаде останалата част от семейството си.

Категории: Книги, Предстоящи

Ревю на sokrat.bg

Сюзън Бет Пфефър е авторка на множество книги за тийнейджъри вкл. “Животът като такъв“- (Life As We Knew It) и бестселъра – “Една година без Майкъл” – (The Year Without Michael). Живее в Мидълтаун, Ню Йорк.
Очакваното с нетърпение попълнение в поредицата започва с бестселъра на  “New York Times” - Life As We Knew It, ( “Животът като такъв”)  в която метеор измества луната от нейната орбита и това променя завинаги света.
Изминали са повече от две години откакто Йън Евънс и семейството му са напуснали Пенсилвания с надеждата да успеят да намерят безопасно място за живеене, но Йън продължава да бъде преследван от смъртта на обичаните от него хора. Необикновените му умения на футболното игрище му осигуряват дом в един добре защитен район. Но той болезнено осъзнава  че само един пропуснат гол, невнимателно изпусната дума, дори и влюбване биха могли да поставят в опасност живота на майка му, сестра му Миранда и нейния съпруг, Алекс……
 

Цитати

“Booklist”
Четвъртата книга от поредицата – “ Life as We Knew It” акцентира върху Йън, по-младият брат на Миранда и приятел на Джули от предишните книги. Изминали са четири години откакто метеор се е разбил в луната, избивайки милиарди хора и всичко се е променило. Сега когато нещата са започнали вече да се успокояват, започват да се наместват останките от обществото. Йън е дощъл в Секстън заедно с мащехата си и малкия си доведен брат. Майка му Миранда и и съпругът и Алекс, живеят наблизо. А Джули е мъртва. Именно това позволява на Йън да заживее в Секстън, но поради събитията около смъртта и, привилегиите  пораждат в него значително чувство на вина.                                                                                   
Оценки от  7 до 10.  Айлин Купър
 

За автора

Сюзън Бет Пфефър е авторка на множество книги за тийнейджъри вкл. “Животът като такъв“- (Life As We Knew It) и бестселъра – “Една година без Майкъл” – (The Year Without Michael). Живее в Мидълтаун, Ню Йорк.
 

Коментари за книгата