Информация
Информация
Hybrid books
изток-запад
Колибли
изток-запад
Колибри
Новини

Продължението на трилогията "Миленуим" излиза през лятото

09.02.2015

Следващата книга от криминалната поредица "Милениум" на покойния шведския писател Стиг Ларшон ще излезе на пазара в поне 35 страни през август, обявиха издателите.

В обувките на Ларшон, който умира от сърдечен удар едва на 50-годишна възраст през 2005 г., ще стъпи шведският автор Дейвид Лагеркранц, известен като съавтор на автобиографията на футболиста Златан Ибрахимович.

"That Which Does Not Kill" ще продължи историята на проблематичната и изобретателна героиня Лисбет Саландeр, с която се срещнахме в първата книга от трилогията на Ларшон - "Мъжете, които мразеха жените".

Лагеркранц запази в тайна какво се крие зад заглавието на политическия трилър или с каква история ще ни увлече този път романът, дълъг 500 страници на шведски език.

"Исках да използвам необятната митология, която Стиг Ларшон остави след себе си - светът, който той създаде", каза писателят пред Dagens Nyheter и добави, че е останал лоялен към стила на писане на Ларшон, изтъкан от критика на социални и политически проблеми с криминална интрига.

"Лисбет Саландър не е просто поредният супергерой. Тя е забележителна не само заради различните си таланти, но и заради контекста и миналото си."

Издателите от Nordstedts сравниха планираното пускане на книгата в продажба на 27 август с глобалния фурор на "Шифърът на Леонардо" на Дан Браун през 2003 г. Те разкриха, че досега са продадени 80 млн. копия от трите книги в цял свят от излизането на първия роман през 2005 г.

Смята се, че преди да умре, Стиг Ларшон е планирал да напише поне още седем книги.

Коментари за новината