Информация
Информация
Сиела
Колибли
Сиела
Кибеа
алекс софт
Колибри
Новини

Езикознание и литературознание

Ред:
Покажи:
Близки срещи със смесени чувства
16,00лв.
14,40лв.
„Близки срещи със смесени чувства“ не се вписва в определен жанр. Тя не е нито роман, нито документалистика, нито автобиография...
Хроники на възхождението българско
20,90лв.
18,80лв.
Под сянката на Балкана и под грохота на неговите проломи и водопади живи са смъртоносните вихри на революцията и слънчевите багри на духа. П..
Дзен в изкуството да пишеш
12,90лв.
11,60лв.
Очаквайте! Открийте тайните на писането на магьосника Рей Бредбъри! Първото нещо, което един писател трябва да бъде, е да е въодушевен..
Войната не е с лице на жена. Последните свидетели
25,00лв.
22,50лв.
Беларуската писателка и журналистка Светлана Алексиевич е носител на Нобелова награда за литература за 2015г. Отличието ѝ се присъжда ..
Боян Магесника. Изследване на литературния мит
18,00лв.
16,20лв.
Боян Магесника (Боян Магьосника, Боян Мага) е българският литературен и културен митичен герой – без аналози в българската култура. Не..
Из моя езиковедски бележник
25,00лв.
22,50лв.
Акад. Михаил Виденов през последните години е насочил вниманието си към макросоциолингвистиката, т.е. към статута и взаимното влияние между ..
Семиотични изследвания на търговската марка (инструменти, анализи и резултати)
13,00лв.
11,70лв.
Нарастващият брой публикации (включително на български език) за приносите на семиотиката в създаването и развитието на търговските марки, ка..
В зоната на разпада. Романите на Ф. М. Достоевски
14,00лв.
12,60лв.
Когато говорим за изобразените и изразените в романите на Ф. М. Достоевски радикални изменения в Русия и появата на нов тип личност, не бива..
Българският модернизъм
20,00лв.
18,00лв.
Книгата е панорамно изследване на българския литературен модернизъм, основано на богат материал, част от който е стоял извън литературоведск..
Литературна анкета: Анчо Калоянов
12,95лв.
Анчо Калоянов заслужава анкета по няколко причини. Първо, пише художествена проза на високо национално равнище. Второ, прави българска етнол..