Информация
Информация
Хермес
Обсидиан
Фабрика за книги
Ибис
Новини

Математика

Ред:
Покажи:
Необикновената история на математиката
22,00лв.
19,80лв.
Книгата представя необикновената история на математиката - от нейното зараждане до най-впечатляващите съвременни открития. Авторът Джоъл ..
Generalized Nets in Artificial Intelligence. Volume 7: Generalized nets and genetic algorithms
9,00лв.
8,10лв.
Generalized Nets (GN) are a tool for modelling of parallel processes. They represent an extension of the concept of Petri nets and the re..
Лицата на Протей
24,00лв.
21,60лв.
Погледнете мъжа на корицата – ще видите, че той няма лице. На негово място е поставена геометрична конфигурация, разпадаща се всеки път, ..
Функционални и диференциални уравнения
1,90лв.
1,70лв.
В книгата са изложени различни методи за решаване на функционални и диференциални уравнения. В по-голямата част от задачите авторите са изхо..
Физико-математическа и техническа енциклопедия. Том 3 Р – Я
19,00лв.
17,10лв.
Тритомната „Физико-математическа и техническа енциклопедия“ е първата българска научно-техническа енциклопедия. В нея са представени в кратк..
Физико-математическа и техническа енциклопедия. Том 2 К- П
27,00лв.
24,30лв.
Тритомната „Физико-математическа и техническа енциклопедия“ е първата българска научно-техническа енциклопедия. В нея са представени в кратк..
Около ортоцентъра в равнината и пространството
6,50лв.
5,90лв.
Настоящата книга е посветена на различни вариации около една задача от Международната олимпиада по математика в Испания през 2008 г. Задачат..
Нелинейни параболични уравнения
15,00лв.
13,50лв.
Монографията е посветена на свойствата на решенията на нелинейните параболични уравнения. Изследва се усредняването на нелинейни параболични..
Неитеративна координация с предсказване
10,00лв.
9,00лв.
В монографията се разработва нова координираща стратегия в теорията на йерархичните системи, наречена неитеративна координация. С нейното пр..