Информация
Информация
Хермес
Обсидиан
Фабрика за книги
Ибис
Новини

Културология

Ред:
Покажи:
Героичното тяло
23,00лв.
20,70лв.
Културологичен прочит на библейските представи за тялото на героичния мъж Милена Кирова е професор по история на българската литература и..
Демонът и лабиринтът (Диаграми, деформации, мимезис)
20,00лв.
18,00лв.
В книгата са събрани етюди, обединени от една тема - отражението на телесността в културата. *** Михаил Ямполски - философ, културолог, ..
Семиотични изследвания на търговската марка (инструменти, анализи и резултати)
13,00лв.
11,70лв.
Нарастващият брой публикации (включително на български език) за приносите на семиотиката в създаването и развитието на търговските марки, ка..
В зоната на разпада. Романите на Ф. М. Достоевски
14,00лв.
12,60лв.
Когато говорим за изобразените и изразените в романите на Ф. М. Достоевски радикални изменения в Русия и появата на нов тип личност, не бива..
Видрица. Том 2
24,00лв.
21,60лв.
Убедена съм, че всеки, който прочете „Видрица“ на поп Минчо, ще се съгласи, че не би могло да се измисли по-сполучливо заглавие,..
Българският модернизъм
20,00лв.
18,00лв.
Книгата е панорамно изследване на българския литературен модернизъм, основано на богат материал, част от който е стоял извън литературоведск..
Литературна анкета: Анчо Калоянов
12,95лв.
Анчо Калоянов заслужава анкета по няколко причини. Първо, пише художествена проза на високо национално равнище. Второ, прави българска етнол..
Императорите на сладоледа. Литературни есета
18,00лв.
16,20лв.
Тази книга съдържа петнайсет есета от различни автори и различни езици. Онова, което ги свързва, не е литературата в прекия смисъл на думата..
Антропология. Наръчник за медици, стоматолози и биолози
15,00лв.
13,50лв.
Книгата представя в систематизиран вид основните антропологични методи и естеството на получените чрез тях данни. Посочени са възможностите ..
Времето на метаморфозата. Опити върху Кафка (Софийски литературоведски семинар)
16,00лв.
14,40лв.
Вече повече от столетие историята на дребния чиновник Грегор Замза, който една сутрин се събужда превърнат в странна твар, е обект на неизбр..