Информация
Информация
Хермес
Обсидиан
Фабрика за книги
Ибис
Новини

Физика

Ред:
Покажи:
Пътят към реалността. Пълен справочник за законите на Вселената
100,00лв.
90,00лв.
Роджър Пенроуз е един от най-блестящите умове във физиката от втората половина на ХХ век, а Пътят към реалността е вероятно най-важното му п..
Неустойчивост, хаос, турбулентност. Класически и нови подходи
19,00лв.
17,10лв.
Авторите обсъждат въпроси, свързани с три модерни направления на изследванията в областта на механиката на флуидите – неустойчивости, хао..
Физико-математическа и техническа енциклопедия. Том 3 Р – Я
19,00лв.
17,10лв.
Тритомната „Физико-математическа и техническа енциклопедия“ е първата българска научно-техническа енциклопедия. В нея са представени в кратк..
Физико-математическа и техническа енциклопедия. Том 2 К- П
27,00лв.
24,30лв.
Тритомната „Физико-математическа и техническа енциклопедия“ е първата българска научно-техническа енциклопедия. В нея са представени в кратк..
Ускорители на чaстици
Не е налично
6,50лв.
5,90лв.
Книгата представлява въведение във физиката и техниката на ускорителите на заредени частици. Описана е историята на развитието на ускорит..
Постижения на приложната физика в БАН. Открития и изобретения на учените от ФИ с АНЕБ и ИФТТ през ХХ век
9,00лв.
8,10лв.
Книгата съдържа интересни и ценни данни за откривателската и изобретателската дейност на учени от двете основни институции на физическата об..
Пладнешки учени
3,00лв.
2,70лв.
Книгата е сборник от статии и интервюта на акад. Едуард Павлович Кругляков, редовен член на Руската академия на науките, физик с висок между..
Основи на атмосферната физика (Обща метеорология)
8,00лв.
7,20лв.
Атмосферата на нашата планета е най-интернационалният от жизненоважните фактори за хората. Тя принадлежи на всички и не признава никакви гра..
Обратна гравиметрична задача в геопроучването и геодезията
1,00лв.
0,90лв.
Монографията обобщава изследванията на автора върху решаването на обратната гравиметрична задача и приложението й в геопроучването и геодези..
Милко Борисов за себе си и другите за него (1921 – 1998). Извори за физическите науки в България през втората половина на ХХ в
7,50лв.
6,80лв.
Акад. Милко Борисов (1921 – 1998) е виден български физик, професор по физика на твърдото тяло, влиятелен член на Българската академия на на..