Информация
Информация
Жанет 45
Hybrid books
Колибли
изток-запад
Колибри
Новини
Семейно и наследствено право. Казуси. Съдебна практика

Семейно и наследствено право. Казуси. Съдебна практика

0 гласа
Корична цена: 17,00лв.
Цена: 15,30лв.
 

Описание

Този сборник попълва празнота в учебната литература по дисциплината Семейно и наследствено право. Негова цел е да улесни студентите и техните преподаватели в задачата им да осъществят прехода от теорията към практиката в обучението по право.

Съдържателно сборникът предлага казуси и подбрана тълкувателна практика. Всеки от тематично обособените 75 казуса поставя въпроси от разнообразната материя на семейното и наследственото право и търси практически значимите връзки с основни институти на останалите дялове на частното право. Наред с казусите за семестриална подготовка сборникът включва и подбрани казуси, давани през последните няколко години на държавни изпити по гражданскоправни науки. Поради относително по-голямата им тежест, тези казуси са представени с разрешения.

Поместената съдебна практика е с основополагащо значение за осмислянето на основни институти на семейното и наследственото право. Макар и сравнително достъпни днес, без актуалните пояснителни бележки, които сборникът предлага, голяма част от постановленията и тълкувателните решения на ВС и ВКС представляват истинско изпитание за студентите, доколкото прилагането им се предхожда от предварителна проверка за актуалност с оглед на действащата нормативна уредба.

Основа:14 см
Височина:21 см
ISBN:9789542822981
Тегло:0.31 кг
Език: Български
Корица: Меки корици
Брой страници: 350
Година на издаване: 2017
Издателство:СИЕЛА
Категории: Бизнес. Икономика. Право., Книги

Коментари за книгата

Книги от същия автор
  • Нищожност на брачния договор