Информация
Информация
Хермес
Обсидиан
Фабрика за книги
Ибис
Новини
РЕВОЛЮЦИЯ. Битката ни за Франция

РЕВОЛЮЦИЯ. Битката ни за Франция

0 гласа
Корична цена: 15,99лв.
Цена: 14,40лв.
 

Описание

Най-младият държавен глава на Франция от времето на Наполеон досега се готви да прави революция. Именно революция. Така е озаглавил и книгата си, която излезе във Франция в навечерието на последните президентски избори и веднага се превърна в бестселър. 
Макрон, който е завършил философия в Сорбоната и е сред първенците на елитното Висше училище по администрация, демонстрира в книгата си усет, сякаш има зад гърба си десетилетен политически опит. Той е едно различно лице на Франция и въобще на политиката в наши дни: с външния си вид, с романтичната любовна история с някогашната му учителка по литература и сегашна негова съпруга Брижит Троньо, с прецизния си политически проект и най-вече с програмната си книга с дръзкото заглавие „Революция“. 
Приоритетите за бъдещата си работа, които Макрон излага с типичен френски финес, цитирайки често герои от историята и литературата, звучат амбициозно и обещаващо. На първо място е връщането на морала в политиката. И още: да се реформира правосъдието, образованието, данъчната система и Кодекса на труда.
Като непресекваща нишка в книгата преминава вярата на Еманюел Макрон, че французите са в състояние да превъзмогнат всякакви кризи и да тръгнат към по-добро бъдеще.

Основа:13 см
Височина:20 см
ISBN:9789547422421
Тегло:0.31 кг
Език: Български
Корица: Меки корици
Брой страници: 320
Година на издаване: 2017
Издателство:СЛЪНЦЕ
Категории: Биографии и мемоари, Световна проза, Книги, Преводна художествена литература

Коментари за книгата