Информация
Информация
Колибри
Сиела
БГ Книга
Егмонт
Бард
Новини
 Лабиринти

Лабиринти

0 гласа
Корична цена: 18,00лв.
Цена: 16,20лв.
 

Описание

През 1899 едва седемнайсетгодишната Ема Раушенбах, една от най-богатите наследници в Швейцария, се влюбва в Карл Юнг, беден Irrenarzt (лекар, грижещ се за душевноболни) – най-неуважаваната медицинска дисциплина. Родителите є насърчават връзката є с доктор Юнг. Искат тя да е щастлива, пък и въпреки плебейския си произход и непрестижната си професия Карл е много интелигентен и трудолюбив.
Катрин Клей рисува с думи портрета на сложен брак. Самият Юнг признава, че в него живеят две диаметрално противоположни личности: винаги е раздвоен, но прикрива раздвоението и често изпада в пристъпи на гняв. Най-шокиращо обаче е настояването му бракът му с Ема да е „отворен“: той безсрамно парадира с увлеченията си по пациентки и с любовниците си…
Необходими са смелост, упоритост и голямо сърце, за да живееш с толкова ексцентричен човек, и Ема Юнг плаща скъпо за предаността си; наранявана е неведнъж, но очевидно си е струвало.
Защото този свръхамбициозен млад човек, когото самият Фройд посочва за свой професионален наследник, става светило в непознатото дотогава поле на психоанализата и към него се обръщат за помощ най-състоятелните и значими личности на тогавашната епоха.

 

Основа:21 см
ISBN:978-954-409-7
Тегло:0.38 кг
Корица: Меки корици
Брой страници: 400
Година на издаване: 2017
Издателство:ПЛЕЯДА
Категории: Биографии и мемоари, Психология, Книги, Преводна художествена литература

Коментари за книгата