Информация
Информация
Сиела
Колибли
Сиела
Кибеа
алекс софт
Колибри
Новини
За живописта. За скулптурата

За живописта. За скулптурата

0 гласа
Корична цена: 16,00лв.
Цена: 14,40лв.
 

Описание

Архитект, художник, правист, хуманист, поет и писател, математик и криптограф, Леон Батиста Алберти (1404–1472) е сякаш самото въплъщение на ренесансовия идеал за пълно разгръщане на всички способности на човешкия дух. Освен с архитектурните си творби и писменото си наследство, Алберти остава известен като човек не просто със самочувствието на творец и първопроходец, но със самочувствието на самосътворила се личност – всичко, което е постигнал, дължи единствено на себе си и собствените си усилия.

Настоящото издание включва три трактата от Алберти. Това са три от неговите най-влиятелни и значими съчинения върху теорията на изобразителните и пластичните изкуства – За живописта, Елементи на живописта и За скулптурата.

Леон Батиста Алберти създава текстовете си както на латински (все още език на високата и официална култура по това време), така и на родния си тоскански, някои от съчиненията му съществуват в два варианта, латински и италиански, като и двата са авторски. Преводът на трите тук представени текста е извършен от техните латински варианти.

Богдана Паскалева

Основа:14 см
Височина:22 см
ISBN:9786190100232
Тегло:0.31 кг
Език: Български
Корица: Твърди корици
Брой страници: 160
Година на издаване: 2017
Издателство:ИЗТОК ЗАПАД
Категории: Изкуство, История, Книги

Коментари за книгата