Информация
Информация
Enthusiast
Enthusiast
Бард
Книгомания
Новини
Ренесансова Флоренция за пет флорина на ден

Ренесансова Флоренция за пет флорина на ден

0 гласа
Корична цена: 14,00лв.
Цена: 12,60лв.
 

Описание

Добре дошли във Флоренция през 1490 г., по времето на Лоренцо ди Медичи, когато никой друг град не може да се мери с красотата и културата й. Тук, в люлката на Ренесанса, ще срещнете големите банкерски и търговски фамилии, направили Флоренция истински богата, както и гениите, превърнали я в един от най-привлекателните центрове на Европа. Ще разгледате великолепните паметници, ще опознаете древните обичаи и модните тенденции, ще се потопите в оживената политика на града.

Този пътеводител предоставя всички практически съвети за пътешествие назад във времето, в златната ера на Флоренция и Тоскана. Полюбувайте се на внушителния катедрален купол на Брунелески, на скулптурите и картините от края на XV век в европейската столица на културата.

Изгубете се в пищните празници и фестивали. Запознайте се с най-важните и влиятелни родове, с младите художници Микеланджело и Леонардо. Отделете време да изследвате и по-тъмната страна на живота в града – от публичните домове до жестоките наказания за престъпилите закона.

Основа:13 см
Височина:20 см
ISBN:9789547339187
Тегло:0.16 кг
Език: Български
Корица: Меки корици
Брой страници: 160
Година на издаване: 2017
Издателство:ПРОЗОРЕЦ
Категории: История, Пътеводители, справочници, Световна история, Съвременна история, Книги

Коментари за книгата

Книги от същия автор
  • Султанският Истанбул за пет куруша на ден