Информация
Информация
Колибри
Сиела
БГ Книга
Егмонт
Бард
Новини
Българи, за които говори светът

Българи, за които говори светът

0 гласа
Корична цена: 14,50лв.
Цена: 13,10лв.
 

Описание

В новата си книга Българи, за които говори светът известният журналист Венелин Митев разказва за 21 знаменити наши сънародници, направили блестяща кариера в чужбина, след като по една или друга причина са били прокудени от родината.

Герои на книгата са световноизвестният учен и конструктор проф. Виден Табаков, който изпрати Нийл Армстронг на Луната; гениалният физик Рашко Зайков, който изумява Айнщайн с блестящия си ум; един от най-виртуозните хирурзи на ръката в света Георги Лазаров; проф. Стефан Найденов, който направи гориво от водата; великият бас Антон Дяков, пял в 105 роли на 85 сцени по света; единственият блестящият цигулар и музикален педагог проф. Емил Камиларов; единственият българин в света с пет номинации за Нобелова награда за литература проф. Иван Бързаков; големите интелектуалци Евгений Силянов, Стефан Груев, Спас Райкин и Стефан Попов.

Венелин Митев е автор на книгите Големите любови на български поети и писатели, Големите любови на български артисти, музиканти и художници, Големите любови на български царе, министри и авантюристи и Прогонените гении на България, които се превърнаха в бестселъри.

Основа:14 см
Височина:21 см
ISBN:9786191951581
Тегло:0.34 кг
Език: Български
Корица: Меки корици
Брой страници: 268
Година на издаване: 2017
Издателство:КНИГОМАНИЯ
Категории: История, История на България, Книги

Коментари за книгата