Информация
Информация
Жанет 45
Hybrid books
Колибли
изток-запад
Колибри
Новини
Изгубеният град

Изгубеният град

0 гласа
Корична цена: 18,00лв.
Цена: 16,20лв.
 

Описание

Световноизвестният писател поема на експедиция, за да ни представи едно от най-великите открития на двадесет и първи век.
Вековна легенда. Древно проклятие. Пътешествие в сърцето на най-непроходимата джунгла в света.

В дебрите на Хондурас се намира районът Москития – едно от последните неизследвани кътчета на земята. Наречен в ранните карти Порта към Ада, той е сред най-опасните на планетата.
От времето на Ернан Кортес съществува легенда за „изгубен град“ с огромни богатства, скрит някъде в сърцето на Хондурас. Наричат го Белия град или Изгубения град на бога маймуна. През 1940 г. американски журналист твърди, че го е открил, но така и не представя доказателства.
Световноизвестният писател Дъглас Престън се присъединява към група учени в експедиция по следите на изгубения град. В непристъпна долина, оградена от стръмни планини, се разкрива ясен образ на простиращ се метрополис – доказателство не само за незнаен град, но и за загадъчна, изгубена цивилизация. Екипът се впуска в тази сурова и опасна джунгла, за да документира откритието. Налага им се да се борят с проливни дъждове, тресавища, непознати болести, насекоми, ягуари и смъртоносни змии.
„Изгубеният град“ е динамичен свидетелски разказ за едно от най-великите открития на ХХI век, наситен с интересна археологическа информация и колоритни истории за предизвикателствата, с които екипът се сблъсква.

Основа:14 см
Височина:21 см
ISBN:9789543894239
Тегло:0.2 кг
Език: Български
Корица: Твърди корици
Брой страници: 304
Година на издаване: 2017
Издателство:ЕРА
Категории: Пътуване, Хоби, Книги

Коментари за книгата

Книги от същия автор
  • Хищник
  • Тайният кодекс
  • Проектът "Кракен"