Информация
Информация
Жанет 45
Hybrid books
Колибли
изток-запад
Колибри
Новини
Омъжена за Бутан. Как открих себе си в Земята на Дракона

Омъжена за Бутан. Как открих себе си в Земята на Дракона

0 гласа
Корична цена: 17,00лв.
Цена: 15,30лв.
 

Описание

Закътано в източния край на Хималаите, лежи малкотo, но необикновено кралство Бутан. Невъобразимо далечно и почти недостъпно, то е богато на природни красоти, екзотични растения и животни и чудновата мъдрост. Жителите му са истински щастливи с много малко материални придобивки и правителството измерва успеха на страната не с брутен национален продукт, а с брутно национално щастие.

В този забавен и увлекателен мемоар читателят придружава Линда Лийминг в нейните пътешествия из Бутан, докато тя изучава новия език, обичаи и религия, потапя се в изненадваща романтична връзка с будистки художник и достига до прозрения за неочаквания път към щастието и внезапното просветление.

Като един от малкото чужденци, живели в Бутан, Линда предлага рядък поглед към чудатото планинско кралство, за което мнозина само мечтаят. В продължение на почти 20 години Лийминг живее и работи в столицата Тхимпху, където няма светофари и населението е под сто хиляди души. „Ако на този свят е възможно просветление, мисля, че Бутан е най-подходящото място“, пише тя.

Бутанският начин на живот може да изглежда плашещ за повечето от хората на Запад, чието ежедневие се диктува от часовника, нуждата от продуктивност и трупането на вещи. Но Линда ни показва, че не трябва непременно да обиколим света, за да се насладим на частица от Бутан в собствения си живот, и че следването на мечтите е начинът да бъдем истински щастливи.

Основа:14 см
Височина:21 см
ISBN:9786197300215
Тегло:0.34 кг
Език: Български
Корица: Меки корици
Брой страници: 292
Година на издаване: 2017
Издателство:ВАКОН
Категории: Пътуване, Хоби, Книги, Преводна художествена литература

Коментари за книгата