Информация
Информация
Сиела
Колибли
Сиела
Кибеа
алекс софт
Колибри
Новини
Тайната на Руми

Тайната на Руми

0 гласа
Корична цена: 14,00лв.
Цена: 12,60лв.
 

Описание

Книгата представлява биография на прочутия персийски средновековен поет Руми, който до днес е един от най-продаваните и четени поети, сравним единствено с Шекспир и Халил Джубран.

Историята на персийския поет Руми е като приказка от Хиляда и една нощ. Тя се разгръща на фона на някои от най-драматичните събития през Средновековието, по време на залеза на една цивилизация. Това е история за музика и поезия, за любов, раздяла, смърт и търсене на безсмъртието. В нея участват странстващи мистици, дервиши, ангели, персийски шахове и турски везири. Историята, която вдъхнови Елиф Шафак да напише Любов, е разказана от изследователя на Руми Брад Гууч, който се базира на средновековни персийски източници и на достъпен език, сякаш разказва приказка, отвежда читателите по Пътя на коприната, във времената на Чингиз хан и селджуките.
В Тайната на Руми са включени нови преводи на някои от най-значимите стихове на персийския мистик, който преди повече от осем века променя представите на хората на Бог, религията и любовта.

Основа:21 см
ISBN:9789542825012
Тегло:0.3 кг
Език: български
Корица: Меки корици
Брой страници: 328
Година на издаване: 2017
Издателство:СИЕЛА
Категории: Религия и философия, Книги

Коментари за книгата