Информация
Информация
Хермес
Обсидиан
Фабрика за книги
Ибис
Новини
Политическият консерватизъм (От Бърк и Местр до Орбан и Тръмп)

Политическият консерватизъм (От Бърк и Местр до Орбан и Тръмп)

0 гласа
Корична цена: 27,00лв.
Цена: 24,30лв.
 

Описание

Модерните политически идеологии възникват през пубертета на човечеството, когато то, разбунтувало се срещу заветите на своите бащи, решава да замени наследените от традицията порядки с нови, преминали през стриктния тест на Разума. Така светът става обясним, подреден и логичен, но някъде в хода на тази трансформация изгубва част от своята магия и невидима красота. Затова, ако зданието на съвременния свят, със своята богоборческа самоувереност и устременост, напомня по нещо небостъргачите в големите западни и азиатски мегаполиси, то неговата консервативна алтернатива прилича по-скоро на стара провинциална къща – облени от слънчевите лъчи кули, напукани стени, влажни и вдъхващи страх подземия... И врати, десетки заключени врати, през които отдавна никой не преминава, но зад всяка от които се крие поне една стара тайна.

Разнолик и необхватен, разхвърлян в десетки противоборстващи си национални традиции, политическият консерватизъм няма единен разказ, който да обхваща всичките му вариации и превъплъщения. С амбициозната задача да запълнят тази празнина са се захванали Петър Николов-Зиков и Ирена Тодорова. Резултатът е мащабно историческо изследване, оригинална типологизация на различните „консерватизми“ и жив и плътен разказ за личните съдби на десетките политически лидери и мислители формирали цялостния облик на модерната десница.

Според авторите, да бъдеш консерватор, означава да имаш сетива за красивото и да можеш да го откриваш както в цялото мироздание, така и в най-малкия му детайл. Нещо, с което те са се справили повече от успешно.

Основа:14 см
Височина:21 см
ISBN:9789542822400
Тегло:0.53 кг
Език: Български
Корица: Меки корици
Брой страници: 532
Година на издаване: 2017
Издателство:СИЕЛА
Категории: Социология, демография, политика, Публицистика, Книги

Коментари за книгата

Книги от същия автор
  • Раждането на българския консерватизъм
  • Истинската история на Видинското княжество