Информация
Информация
Жанет 45
Hybrid books
Колибли
изток-запад
Колибри
Новини
Разкази от черен шоколад

Разкази от черен шоколад

0 гласа
Корична цена: 13,94лв.
Цена: 12,54лв.
 

Описание

Светлана Дичева е познат от Националното радио глас. Водила е най-слушаните предавания на "Хоризонт", а от три години буди аудиторията всяка събота с шоуто "Закуска на тревата". Мона и Магелан е първият й роман, но читателите вече познават динамичния й стил от книгата й с разкази Балканският пророк , с която спечели наградата на фондация "Българка" за най-добра книга от жена авторка за 2000 година.
Всеки човек поне малко обича себе си. Така и трябва да бъде, стига да не е самовлюбен егоцентрик.
В днешно време обаче често възниква един въпрос: възможно ли е да обичаш себе си, а да мразиш тялото си? Ако според религиите ние съществуваме и извън телата си, то тук и сега, уви, тялото е съсъдът, който ни съдържа. А нашата личност дали се напасва спрямо формата на този съсъд? Възможно ли е да обичаш себе си и да мразиш тялото си?
Проблемът с тялото пълни рубриките на всякакви медии: то не е лечебен глад, то не е пиене на всякакви гадости, то не са диети; дори политиците, които най-често споменаваме (обикновено с лошо), определяме като „корпулентни“.
Ето за това разказват историите в тази весела, остроумна и иронична книга. Светлана Дичева е анализирала почти скрупульозно отношенията, които имаме с телата си. И ни е поднесла този анализ под формата на кратки разкази, които искрено ще ви разсмеят, може малко да ви натъжат, но – предупреждавам – няма да ви позволят да заспите, ако се зачетете вечер.
И още нещо. Разказите на Светлана Дичева ще ви покажат, че не е важен съдът, не е важно тялото. Важно е съдържанието, което го изпълва; личността в това тяло сме ние. Дяволът винаги идва красив.

Височина:21 см
ISBN:9786192200480
Тегло:0.1 кг
Език: български
Корица: Меки корици
Брой страници: 130
Година на издаване: 2017
Издателство:LEXICON
Категории: Художествена литература, Книги, Съвременна българска литература

Коментари за книгата

Книги от същия автор
  • Заекът на Гала
  • Лабиринт за романтични минотаври
  • Роял в мазето
  • Парти за разглезени самотници
  • Балканският пророк
  • Мона и Магелан