Информация
Информация
Жанет 45
Hybrid books
Колибли
изток-запад
Колибри
Новини
Един кон влязъл в бар

Един кон влязъл в бар

0 гласа
Корична цена: 16,00лв.
Цена: 14,40лв.
 

Описание

 • На пръв поглед романът изглежда непривичен за Гросман, защото действието се фокусира върху специфичната взаимовръзка между актьор и зрител, ала постепенно на преден план излизат както взаимоотношенията на артиста със заобикалящия го свят, така и негови дълбоко потискани душевни конфликти. Стендъп-комикът Дов Гринщейн представя поредното си шоу в малък провинциален клуб, но вместо очакваните смешки, анекдоти и пикантни вицове, които също не липсват, посетителите получават и драматичния монолог на Довале – трънлив разказ за тъжното му детство, за житейските му разочарования и неблагополучия, в който – с иронични намеци и черен хумор – се вплитат елементи от нелеката израелска действителност.

  Заглавието на романа е заимствано от известен виц, който така и остава недовършен, а финалът на повествованието "захапва" за опашката началото, с което намеква, че няма значение дали действието се развива в Кейсария, в Натания или където и да е другаде, защото всяко място може да бъде своеобразна сцена в големия театър на живота.


  ***

  Давид Гросман, роден в Йерусалим през 1954 г., е един от най-известните съвременни израелски писатели, автор на почти 40 творби, както публицистични, така и романи за деца и възрастни, три от които екранизирани. Особена популярност още с появата си придобива романът му „Ще бягаш ли с мен?“ (2000), по който е заснет и филм (с него авторът ще бъде представен на фестивала Cinelibri 2017).

  Гросман е носител на най-значимите израелски литературни отличия: през 1998 г. бе удостоен със званието Кавалер на ордена за изкуство и литература на френското министерство на културата, а тази година му бе присъдена и една от най-престижните международни награди – Мен Букър за романа „Един кон влязъл в бар“. Издадена през 2014 г., творбата веднага се превърна в бестселър, претърпя три издания и бе преведена на 23 езика, а наскоро известният телавивски Камерен театър представи по нея успешна театрална постановка.

Височина:20 см
ISBN:9786190200963
Тегло:0.19 кг
Език: български
Корица: Меки корици
Брой страници: 208
Година на издаване: 2017
Издателство:КОЛИБРИ
Категории: Художествена литература, Книги, Романи и повести, Преводна художествена литература

Коментари за книгата

Книги от същия автор
 • Ще бягаш ли с мен?
Закупилите тази книга, купуват също
 • Изплъзна ми се от езика
 • Тая земя, оная земя
 • Сянката на планината
 • Берлински блус
 • По действителен случай
 • История на любовта