Информация
Информация
Колибри
Сиела
БГ Книга
Егмонт
Бард
Новини
Ще ни побъркат. Вторият живот на написаното

Ще ни побъркат. Вторият живот на написаното

0 гласа
Корична цена: 17,00лв.
Цена: 15,30лв.
 

Описание

В тази книга Иван Гарелов е събрал своите най-значими статии и коментари, публикувани в българския печат от 1989 г. до края на 2016 г. Материалите отразяват някои от най-важните събития от историята на българския преход и припомнят думите и делата на политици, които и днес са част от управлението на страната. В Ще ни побъркат Иван Гарелов пише по теми като новата Студена война, бежанците, кризата в Гърция, войните в Близкия изток, политическите игри в България през годините, възхода на популизма и национализма, терористичните атентати в Европа и в България, съдебната система, кризата в дясното и свободата на словото в медиите. 

В много от своите статии Иван Гарелов прави точни прогнози за случилите се по-късно събития и за ставащото в момента в България. За своята книга журналистът казва: Това не е обективна и систематизирана версия на историята на прехода в България. Това е моята версия на историята на прехода. И дори по-точно – моите преживявания на събитията от тези години. Днес вероятно бих ги погледнал с други очи. Но няма да поправям нищо. Няма и да ги обяснявам. По текста ще разберете кое време, кои събития и процеси и кои личности коментирам. 

Материалите в книгата са от вестниците „Българан“, „Пари“, „Новинар“, „Труд“, „24 часа“, „Ретро“, „България днес“, „Клуб 100“ и „Стандарт“. В изданието са включени и снимки от личния архив на Иван Гарелов, които проследяват неговата дълга кариера като репортер и водещ – срещите му с личности като Ясер Арафат, Ориана Фалачи и редица български президенти и премиери.

Основа:16 см
Височина:23 см
ISBN:9789542823599
Тегло:0.54 кг
Език: Български
Корица: Меки корици
Брой страници: 472
Година на издаване: 2017
Издателство:СИЕЛА
Категории: Българска проза, Публицистика, Книги, Съвременна българска литература

Коментари за книгата

Книги от същия автор
  • Недалеч и неотдавна
  • Тук и сега. „Панорама“ и прехода