Информация
Информация
Хермес
Обсидиан
Фабрика за книги
Ибис
Новини
Държавата КТБ

Държавата КТБ

0 гласа
Корична цена: 17,00лв.
Цена: 15,30лв.
 

Описание

Една книга в резултат от двегодишно журналистическо разследване, която ще ви покаже истината в историята на КТБ.
 
Тази книга е резултат от двегодишно журналистическо разследване, което проследява историята на Корпоративна търговска банка от създаването до фалита й (1994–2014 г.).
 
Разследването е проведено на базата на десетки срещи с преки участници или свидетели на събитията, представители на държавни структури, политически партии, бизнес, регулатори. В процеса на работа са анализирани стотици официални и неофициални документи. Достъп до информация от български и международни организации е поискан десетки пъти.
 
Събраните факти, данни, документи и ексклузивни свидетелства, включени в книгата, съдържат за пръв път категорични доказателства за политическата корупция в България.
 
Целта на проекта KTBfiles е да покаже генезиса на „модела КТБ“ и технологията на разрастването му до мащаби, които притиснаха до стената всички ключови държавни институции. Книгата изследва обстоятелствата, които направиха възможно съществуването на този порочен модел, както и механизмите за неговото изкореняване. Това прави разследването много по-всеобхватно, многопластово и важно от хронологията на един банков фалит, бил той и най-големият в българската история.
 
Както се очаква от всяко качествено журналистическо разследване, и това отговаря не само на въпроса #КОЙ, но и на въпросите как, защо и най-вече какво следва, ако спрем да питаме и заживеем трайно с гражданското безразличие и цинизма.
Височина:21 см
ISBN:9786190100942
Език: български
Корица: Меки корици
Брой страници: 448
Година на издаване: 2017
Издателство:ИЗТОК ЗАПАД
Категории: Публицистика, Книги, Съвременна българска литература

Коментари за книгата