Информация
Информация
Сиела
Колибли
Сиела
Кибеа
алекс софт
Колибри
Новини
Сестри Палавееви по пътя към новия свят

Сестри Палавееви по пътя към новия свят

0 гласа
Корична цена: 17,90лв.
Цена: 16,10лв.
 

Описание

Кара и Яра са отново тук, а световните събития ще трябва да се посместят, за да им отворят място! Чаровните близначки, попаднали във вихъра на Втората световна война, натискат педала докрай в най-лудото приключение на живота си. Театърът на бойните действия се разширява: Сърбия, Македония, Англия, Америка… Ако сте в състояние да поберете и съвместите в главите си филми като „Гадни копилета“ на Тарантино и „Банани“ на Уди Алън, абсурдните клипове на Монти Пайтън с епичния наратив на Толкин, югославските партизански екшъни и наръч винтидж комикси, може би ще се досетите за какво иде реч…

Очаква ви и цяла галерия от най-колоритни образи: български комунисти, устремени към „прекрасния нов свят“, югославски партизани, банда джуджета, окопали се в старите сребърни мини на крал Стефан Урош, врачката Ганга, заблудени слугинчета, резидент на НКВД… и още куп герои на едно време, в което нищо не е нормално.

Новият роман на Алек Попов обаче предлага и нещо много повече от забава. Отправя дързък, но верен до болка поглед към историята – отвъд тотемите на идеологиите и политическата коректност – който оперира туморите на миналото със скалпела на смеха.

Едно освобождаващо преживяване на фона на измамната носталгия по миналото, изпълзяла от гънките на спящия разум.

ISBN:9789542824657
Език: български
Корица: Меки корици
Брой страници: 432
Година на издаване: 2017
Издателство:СИЕЛА
Категории: Книги, Романи и повести, Съвременна българска литература

Коментари за книгата

Книги от същия автор
  • Пълен курс за напреднали
  • Мисия Лондон/Сценична версия+CD в радиопиеса