Информация
Информация
Хермес
Обсидиан
Фабрика за книги
Ибис
Новини
Земя за прицел - книга 1

Земя за прицел - книга 1

0 гласа
Корична цена: 18,00лв.
Цена: 16,20лв.
 

Описание

"Това бе емблемата не на лицето Скарлатов, а на фирмата, на банката. Така се получи този герб, който, погледнат сега през очите на старец, бе претрупан, малко безвкусен, но крещящ и горделив, каквато бе горделива и крещяща младата държава и всичко в нея. Герб, отразяващ духа на народа, зажаднял след петвековно робство за салтанати, показност, великолепие, слава, шумно самоизтъкване. Велики са амбициите на вечно потиснатия човек..."
Из книгата


България е в зората на следосвобожденското си индустриално развитие, а столицата на страната е работна площадка, по която се прокарват улици и се строят министерства и учреждения. Стремежите са големи, но всеобщото желание за моментално забогатяване – прекалено дребнаво.

Борис Скарлатов вижда ясно курса на прекомерна икономическа и политическа зависимост от чуждестранни капитали и се изправя срещу него, въоръжен с ерудицията и авторитета си. Финансистът е убеден, че ролята на частни банки като неговата е да кредитират прогреса и изграждането на младата държава и търси съмишленици за визионерските си идеи. На фронта на личния си свят мъжът ще се изправи пред много по-неразрешими битки.

Основа:20.6 см
Височина:3.3 см
ISBN:9786192290061
Тегло:0.49 кг
Език: български
Корица: Твърди корици
Брой страници: 368
Година на издаване: 2017
Издателство:БГКНИГ@
Категории: Книги, Романи и повести, Съвременна българска литература

Коментари за книгата

Книги от същия автор
  • По особено мъчителен начин... том III
  • По особено мъчителен начин... том I
  • По особено мъчителен начин... том II