Информация
Информация
изток-запад
Hybrid books
Колибли
изток-запад
Колибри
Новини
Хавра/ твърда корица

Хавра/ твърда корица

0 гласа
Корична цена: 24,90лв.
Цена: 22,40лв.
 

Описание

След тринайсет години живот в Америка и поредица от провали Никола Марков се връща за пръв път в родния си град за погребението на баща си, загинал при наглед нещастен случай. Синът не може да прости греховете му, а и няма време да се връща към миналото си, защото зад Океана го чакат неотложни проблеми. Плановете му обаче се преобръщат внезапно, а това, срещу което се изправя, ще промени посоката на живота му завинаги.

В края на 19 век младата руска аристократка Вера Елегина копнее за независимост – от тираничната си сестра, от закостенелите порядки, от монотонността на битието си, докато светът навън кипи от промени. Съдбата я сблъсква с американски военен журналист – колкото арогантен, толкова и гениален – и заедно с него тя поема по драматичния път към истината и свободата, която ги свързва завинаги с историята на българския народ.

Докато Никола започва собствено разследване, което го въвлича в тъмна мрежа от интереси, конфликти и все по-опасни разкрития, ръкописът, пренесъл любовта и историята на Вера, се превръща в съдбовна част от живота му. Той се изправя пред най-важния въпрос: Истината до свобода ли води, или до смърт?

Отчасти трилър, отчасти драматичен роман за любовта, „Хавра“ ни транспортира с лекота между настояще и минало, между съспенс и лиричност, между пороците на един морално прогнил свят и силата на любовта и прошката. Малките и големите битки – за личната и за националната свобода – рисуват картина на света ни с размах, както само Захари Карабашлиев умее – с нежност, проникновеност и красота.

Основа:16 см
Височина:23 см
ISBN:9789542823902
Тегло:0.81 кг
Език: Български
Корица: Твърди корици
Брой страници: 592
Година на издаване: 2017
Издателство:СИЕЛА
Категории: Българска проза, Книги, Романи и повести, Съвременна българска литература

Коментари за книгата

Книги от същия автор
  • Хавра
  • Кратка история на самолета
  • Откат
  • Симетрия
  • Приказка
  • 18% Gray
  • 18% Сиво - специално издание