Информация
Информация
Жанет 45
Hybrid books
Колибли
изток-запад
Колибри
Новини
Георги Марков. Пиеси

Георги Марков. Пиеси

0 гласа
Корична цена: 19,90лв.
Цена: 17,90лв.
 

Описание

Пиесите на Георги Марков са провокативни, актуални, изпълнени с неподправено човеколюбие, брилянтно чувство за хумор, неподвластни на времето, новаторски и смели. Те не се вписват лесно в категории, не обслужват идеологии, носят послания и задават въпроси, които остават важни и валидни и днес. Повечето от тях дълго време не са били част от българския театрален живот, а някои никога не са били поставяни на сцена.

Заради две свои пиеси - спряната след 13-ото си представление "Да се провреш под дъгата" и забранената "Комунисти", Георги Марков влиза в конфликт с тоталитарната власт и това става една от причините той да напусне България завинаги. Режимът разпознава в тези творби инакомислието на писателя, неговата неудобна независимост, неговата критика към партията, която е излъгала надеждите на идеалистите.

Тази книга съдържа всички 11 пиеси, написани от Георги Марков, включително "Да се провреш под дъгата", документалната "Комунисти", също критичната към властта "Аз бях той", както и творбите "Госпожата на господин Търговецът на сирене", "Кафе с претенция", "Асансьорът", "Атентат в затворената улица", "Мустаците или единица върху безкрайност", "Последният патент", "Калай" и "Архангел Михаил".

Височина:21 см
ISBN:9789542825463
Тегло:0.6 кг
Език: български
Корица: Твърди корици
Брой страници: 680
Година на издаване: 2018
Издателство:СИЕЛА
Категории: Книги, Романи и повести, Съвременна българска литература

Коментари за книгата

Книги от същия автор
  • Жените на Варшава
  • Историята на световното кино 1945-2000. Том 1