Информация
Информация
Hybrid books
изток-запад
Колибли
изток-запад
Колибри
Новини
Формата на водата

Формата на водата

0 гласа
Корична цена: 19,99лв.
Цена: 18,00лв.
 

Описание

Големият режисьор Гийермо дел Торо и прочутият писател Даниел Краус обединяват забележителните си таланти, за да разкажат една вълнуваща и сърцераздирателна любовна история.

Балтимор, 1962 г. Елайза Еспозито – нямо сираче, подхвърлено на брега на реката – работи от години като чистачка нощна смяна в авиокосмическия изследователски център „Окам”. В иначе сивото й ежедневие внасят цвят само добросърдечната й колежка Зелда и милият съсед Джайлс.

Една съдбовна нощ Елайза вижда нещо, което не е предназначено за нейните очи – най-ценната собственост на „Окам“; човек-амфибия, уловен в Амазонка, за да бъде проучен и използван за целите на Студената война. Съществото е страховито, но и изумително разумно – способно е да комуникира и да разбира човешките емоции. Нямата Елайза е запленена от него и започва да го учи на езика на знаците. Постепенно интересът й прераства в любов, а амфибията осмисля живота й.

Но щастието й е застрашено. Ричард Стрикланд – войникът, заловил създанието – държи пленникът да бъде подложен на дисекция, преди руснаците да се доберат до неговите тайни. И Елайза е принудена да рискува всичко, за да спаси своя любим... 

Формата на водата е и формата на любовта, твърди Гийермо дел Торо.

Основа:14 см
Височина:21 см
ISBN:9786190101895
Тегло:405 кг
Език: български
Брой страници: 352
Година на издаване: 2018
Издателство:ИЗТОК ЗАПАД
Категории: Художествена литература, Книги, Преводна художествена литература

Коментари за книгата

Книги от същия автор
  • Напаст. Книга 1: Заразата
  • Напаст. Книга 2: Падението
  • Напаст. Книга 3: Вечната нощ