Информация
Информация
Hybrid books
изток-запад
Колибли
изток-запад
Колибри
Новини
Джордж Лукас

Джордж Лукас

0 гласа
Корична цена: 24,00лв.
Цена: 21,60лв.
 

Описание

Очаквайте на 16.04.2018 г.!

На 25 май 1977 г. един – притиснат от проблеми, прехвърлил бюджета си – независим научнофантастичен филм бил показан в няколко кина. Сценарист и режисьор на творбата, получила първоначално името „Междузвездните войни“, бил малко известният кинаджия Джордж Лукас. Не след дълго пред кината се появили опашки и рекордите за приходи от билети започнали да падат. Филмът, който бил създаден и предлаган на пазара по невиждан досега начин, станал любим на зрителите и пожънал огромни успехи. 
Правилата на играта в киното били повлияни и от поредицата за Индиана Джоунс. Чрез нея Лукас променил изцяло света на специалните ефекти и звученето на филмите. Неговата иновативност и амбициозност изстреляли „Пиксар“ и „Лукасфилм“ нагоре. 
В книгата колегите и конкурентите на Лукас представят интересни моменти от неговия живот. Кариерата му е стимулирана от иноватори, като Стивън Спилбърг и Франсис Форд Копола, от актьори, като Харисън Форд, и от технологиите за правене на кино, които му позволявали да извършва корекции във филмите дълги години след премиерите им. 
Сега, чрез автора на бестселъри Брайън Джей Джоунс, най-сетне имаме възможността да се запознаем с живота на човека, който създаде Люк Скайуокър, Хан Соло и Индиана Джоунс. Героите и историите на Лукас са незабравими, а влиянието му – огромно.

Основа:15 см
Височина:23 см
ISBN:9786197419047
Тегло:0.5 кг
Език: български
Корица: Меки корици
Брой страници: 504
Година на издаване: 2018
Издателство:Hybrid books
Категории: Биографии и мемоари, Изкуство, История, Книги, Преводна художествена литература

Коментари за книгата