Информация
Информация
Hybrid books
изток-запад
Колибли
изток-запад
Колибри
Новини
Ликвидирането на Русия

Ликвидирането на Русия

0 гласа
Цена: 19,95лв.
 

Описание

Кой съсипа великата Руска империя след Първата световна война? Кой бе заинтересован от разпадането на армията, от потапянето на флота, от отделянето на територии, от убийството на царското семейство Романови? Как неопитните привърженици на болшевиките победиха организираните царски военни начело с най-добрите стратези? Кой създаде първите концлагери преди Хитлер, в които белогвардейците бяха подложени на глад, болести и убийства?

Един от най-скандалните исторически изследователи – Николай Стариков, дава дълго пазени в тайна отговори, подкрепени с факти и документи. Това историческо изследване идва сто години след ужасната трагедия на Руската империя – нейното унищожение с цената на гражданска война, погълнала цвета на нацията и ресурсите на страната. Митовете за болшевишката революция рухват и историческите събития са възкресени с дълбок анализ на уж случайни на пръв поглед съвпадения – от Великата октомврийска революция до разплатата с ликвидаторите на Русия.

Основа:14 см
Височина:21 см
ISBN:9789542618119
Тегло:0.4 кг
Език: български
Корица: Мека
Брой страници: 400
Година на издаване: 2018
Издателство:ХЕРМЕС
Категории: История, Социология, демография, политика, Специализирана литература, Книги, Преводна художествена литература

Коментари за книгата

Книги от същия автор
  • 1917. Не революция, а спецоперация