Информация
Информация
Hybrid books
изток-запад
Колибли
изток-запад
Колибри
Новини
Експедиция до крайната точка

Експедиция до крайната точка

0 гласа
Корична цена: 22,00лв.
Цена: 19,80лв.
 

Описание

„Стилът на Меснер при изкачването на осемхилядници е във всяко отношение пионерско дело.“
Елизабет Хоули

„Меснер е кралят на катерачите.“
сп. „Аутсайд“

„Безспорно най-великият алпинист на всички времена.“
Ерик Хърст

Легендарният катерач Райнхолд Меснер винаги се е стремял да предизвика собствените си способности и да подложи под съмнение „невъзможното“. През 1978 г. той за пореден път променя облика на алпинизма: заедно с Петер Хабелер стават първите хора в историята, които изкачват Еверест без допълнителен кислород. Този успех, плод на няколкогодишна усилена подготовка, разбива представите за възможно на скептично настроените лекари, учени и алпинисти, според които „Еверест без допълнителен кислород е самоубийство“.

За Райнхолд Меснер самото изкачване на върха никога не е стояло на преден план, за него важни са навлизането в непознати територии, изследването на собствените умения, изправянето срещу личните граници и съмнения. Преодоляването на страха и самотата са част от настоящата книга, в която освен личната си история Меснер разказва и тази на върха. Тя започва през 1852 г., когато е изчислено, че Еверест е най-високият връх на Земята, и е белязана от триумф и трагедии. 

„Експедиция до крайната точка“ е разказ за първото изкачване на Еверест без допълнителен кислород, за първите, често трагични, опити за покоряване на върха и за всички знайни и незнайни герои от миналото, осмелили се да устремят поглед към Покрива на света. Но книгата е и яростна критика на все по-комерсиалните съвременни експедиции и призив за завръщане към изконните ценности на алпинизма.

 

Основа:14 см
Височина:21 см
ISBN:9786197300307
Тегло:0.41 кг
Език: български
Корица: Мека
Брой страници: 400
Година на издаване: 2018
Издателство:ВАКОН
Категории: Научно-популярна литература, Книги, Преводна художествена литература

Коментари за книгата

Книги от същия автор
  • Свободата да бъда там, където искам